International Artist Society Europe

Andersson Ann-Christin


Telefon: 073-9510554
Hemsida: www.ateljestina.se

Jag heter Ann-Christine Andersson och min stora förtjusning på fritiden, är att måla tavlor i acryl och akvarell. Jag har alltid tyckt, att det har varit roligt och avkopplande att rita. Har dock inte provat på att måla förrän vintern 2003. Då började jag på målarkurs hos Jörgen Salmose i Röstånga. Där fick jag måla i acryl. Jag har gått på kurs hos Salmose, varje år sedan dess. 

 Har deltagit i många utställningar, tack vare dessa kurser, genom åren. Hösten 2008 började jag på akvarellkurs hos Gunnel Säflund-Almered i Bonnarp, Ljungbyhed. 

Jag har sedan dess, med jämna mellanrum , gått flera kurser hos henne. Att måla har verkligen skänkt mig mycket glädje och jag hoppas att jag även kan glädja någon annan med mina tavlor. Sedan jag började måla, så har jag sett världen med andra ögon. Små ting i vardagen kan bli lämpliga motiv. Det har blivit mest naturmotiv, men jag tycker om att variera det med även andra motiv. 

Jag försöker fånga så många motiv jag kan, med min kamera. Jag och några målarvänner bildade en konstgrupp, som vi gav namnet "Primavera". Där var jag en, av kontaktpersonerna. Gruppen bestod att c:a 16 personer , även med andra konstformer.Vi ordnade med flera utställningar bl.a på Magasinet vid Trolleholms Slott, Bokenäs utanför Trelleborg och på Medborgarhuset i Eslöv. 

Jag är medlem i konstföreningen Sesam, Jag är suppleant, utställningsassistent., i IASE`s styrelse, sedan våren 2010. Besök gärna min hemsida , där det finns mer information.