International Artist Society Europe

Andersson KerstinKerstin Andersson
Haganäsgatan 19
265 37 ÅSTORP
e-mail: kerstin.evalena.andersson@telia.com kela@telia.com
mobil: 070 - 551 01 28

Jag heter Kerstin Andersson och är född 1956. Jag bor i Åstorp med min man och vår hund. När jag var ung så började jag teckna, virka, brodera och sy mina egna kläder. 1977 började jag att måla porslin, men fick sluta med detta eftersom min son inte tålde den starka lukten.
Jag sprang också orientering från ca 7 - 16 år och då blev intresserad av kartor så jag utbildande mig till karttekniker vid lantmäteriet i Kristianstad. Eftersom jag var duktig på att teckna så blev mitt yrkesval karttekniker. På den tiden ritades alla kartor och ritningar för hand. Det krävdes en säker hand för att kartorna skulle bli korrekta. Jag har jobbat med kartor i ca 35 år.

Mitt intresse för glasfusing fick jag på en kurs hos Bengt Lindén på Björnås 2011. År 2016 ritade och byggde min man och jag min egen ateljé på villatomten i Åstorp. Jag köpte en ugn och började min glasfusing. Jag har under åren gått på kurser hos andra konstnärer och kreatörer, bl a hos Eva Rittsel i Hova, Västergötland.

Jag är en person som värnar mycket om återvinning och återbruk. Mitt glas hämtar jag från gamla växthus, krossade busskurer, tomtflaskor etc. Glaset blir till skålar, vasar, ljushållare, trädgårdshöns etc. Jag skapar det som faller mig in av hjärtats lust.

Float glas
Vackert och roligt av
gamla Öl- och vinflaskor eller
Gammalt fönsterglas
Ett föremål blir en personlig gåva.


Att jag skulle ställa ut mina alster kunde jag inte ens drömma om men nu är jag medlem i IASE (International Artists Society Europé). Jag har deltagit i en del utställningar i IASE regi. Jag är sedan 2018 kassör i föreningen.

Ni är välkomna att höra av Er via telefon eller mail så bokar vi en tid om Ni vill kan komma och titta.
Varmt välkomna!