International Artist Society Europe

Fazekas MarijaHemsida: www.marijasart.se

Epost: marijas.art.design@outlook.com

Mitt namn är Marija Fazekas är född 1972 i provinsen Vojvodina i Serbien. 1994 flyttade jag till Sverige där jag bor och arbetar än idag. Redan i min tidiga barndom var jag mycket intresserad av konstens olika former. Jag ritade och målade hela tiden och mina alster blev ofta utställda i skolans korridorer och matsalen. Jag tycker om naturen, därför finns naturen ofta med på mina alster i olika former. Legender och olika berättelser från den forna tiden är också tema som jag gärna arbetar vidare med. Porträttmålning är väldigt speciell för mig i med att jag kan se glädjen i betraktarens ögon när den färdiga porträtten lämnas över. 

Jag arbetar med tre olika tekniker torr och olje pastell, keramik och grafik. Idag arbetar jag på Alfa Lavals Kvalitetsavdelning, men min fritid tillbringar jag helst vid en kopparplåt, en klump lera eller ett skissblock. I framtiden vill jag gärna fortsätta utveckla mig själv, och samtidigt försöka utveckla min stil.

Utbildningar: Grafisk formgivning – Konstfack i Serbien 4 år Keramik tekniker – ABF Trelleborg 5 terminer Grafiska tekniker – autodidakt