International Artist Society Europe

Jannesson Nina


Nina ”Camina” Jannesson
bluespoonart.wixsite.com/nina
www.facebook.com/bluespoonart/


Nina Jannesson. Alias "Camina" är pedagog och självstuderande konstnär. Konstens syfte är att sprida hopp och glädje. En allkonstnär som snickrar och skapar utifrån vad vägen ger. Det kan vara ett dörrstopp som någon har råkat sparka iväg. Det kan vara en liten trasig leksak som något barn tappat bort. En känsla från ett oväntat möte.

Född i Husie / Malmö 1971 den 22 Juni. Ett sommarbarn / Naturbarn med massor av energi och fantasi. Naturen är den bästa lekplatsen och pedagogen. Nina vistades mycket i Blekinge som liten, på Ryssberget och där plockade hon blåbär i blå gummistövlar. Nina växte upp i Malmö för att sedan resa runt som Fotomodell. I det yrket fanns det mycket skapande, vilket ledde till att fotografering blev ett stort intresse. Kameran var med överallt. Nina började arbeta inom restaurang och älskade mötet med människor. Intresset för skapande ledde henne sedan från en tuff restaurangbransch till läraryrket. Läraryrket är en stor utmaning och utmaningar är det som ligger till grund för Den Blå Skedens Konst. Att från ingenting, skapa någonting. Nina är självlärd (autodidakt) konstnär som har haft några utställningar.

Beijersparkscafé 2015 / Café Grannen 2014 / Hårteamet 2014 / Systrarna Grene 2015 / Socker & Kanel 2015 / Café Hörnan 2015 / Restaurang Natalies Perstorp 2017 / Åhus Rökeri 2017 / Perstorps bibliotek 2017. 

Tills vi möts…