International Artist Society Europe

Solodka Elana


E-post: evas.akkord@web.de

Hemsida: www.facebook.com/elana.solodka

Mitt namn är Elana Solodka, jag är utbildad konstnär. Uppvuxen i Kertsch (Krim) en liten målarisk stad vid svarta havet. I minskolutbildning, specialiserade jag mig 5 år på målarkonsten i barnkonstskolan. I Symferopol, huvudstaden från Krim, vid konsthögskolan Samokisch studerade jag design o konstmåleri.1997,efter 5årig utbildning emottog jag mitt diplom med (beröm).                  
Åren därpå har jag arbetat med olika materialier såsom blyerts, tusch, guasch, perlbroderier olja och akvarell. Jag behärskar många målartekniker, för landskap, stilleben, porträt, monotypi, men jag föredrar abstrakt måleri och gravyr.
Som frilanserande konstnär har jag utställningar i Ukraine sedan 17år o sedan 7år tillbaka även i Tyskland. Vid mitt konstnärliga skapande låter jag mig gärna inspireras av naturen från min hemort, den vackra halvön Krim. Liksom genom musik från klassisk till rock. Helst lyssnar jag på min dotter när hon spelar piano.
Min utbildning och mitt konststudium i Krim ger mig alltid en förstklassisk kvalität vid val av färg och form i mina motiv.                                            

Jag är medlem av konstföreningen ART-Projekt Worpswede,Deutschland eV.